top of page
  • Youtube
  • Instagram

Over ons

Hallo iedereen, mijn naam is Nicolas Wauters en ik ben de oprichter van Tokyo Trip.

Tokyo Trip avontuur begon in 2013 op basis van een simpele idee: toeristen begeleiden doorheen Tokio of Japan. Het doel was op een andere manier dan de traditionele gidsen of de papieren gids te begeleiden door een gepersonaliseerde één dag (of meer) op mate begeleiding te bieden met als gevoel “alsof je ter plaatse leeft”.

Ik had nooit kunnen geloven dat een simpele website, die in mijn appartement in Tokio werd gecreëerd, zou evolueren tot een medewerking met verschillende reisagentschappen waar mijn diensten terug te vinden zijn. Ik heb de kans gehad meer dan honderd rondleidingen per jaar te hebben gedaan in de hoofdstad en doorheen Japan met als uniek doel, mijn passie voor Japan te delen.

 

Meer dan gewoon mijn passie over Japan te delen, heeft dit avontuur mij de kans gegeven om een talrijk toeristen te ontmoeten, onvergetelijke belevenissen met hen te hebben gedeeld en vriendschapsbanden te hebben gebouwd. Bedankt aan al de deelnemers voor hun getoonde trouw.

Na een decennium of activiteiten in Japan en over duizend begeleidingen te hebben gedaan (van een één dag begeleiding tot een verblijf doorheen Japan of noch deel te hebben genomen aan de Olympische Spelen van Tokio), hebben mijn team en mezelf een expertise ontwikkeld en we zijn tevreden u ervan te laten genieten tijdens uw volgende reis op de archipel.

Als professionele toeristische gids, het is mijn werk om verder te gaan dan de al te wijdverbreide clichés over Japan. Deze clichés brengen de schoonheid van het land en de vriendelijkheid van zijn inwoners niet genoeg naar voren.

 

Ons doel is u een hoge kwaliteit dienst te bieden, geschikt aan uw wensen en verlangens door uw verblijf in dit prachtig land te vergemakkelijken. 

 

We kijken ernaar uit u te ontmoeten in Tokio en andere streken van Japan.

35.000 km+

Sinds 2013 hebben we meer dan 35.000 kilometers te voet gedaan doorheen Tokio...

We zouden de verplaatsingen in openbare vervoer en met de auto kunnen bijrekenen...

2.200+

In constante stijging sinds zijn oprichting, heeft Tokyo Trip zijn totale rondelidingen zien groeien . Vandaag telt Tokyo Trip meer dan 2.200 gemaakte rondleidingen doorheen Japan.

7.000+

Alhoewel we alleen maar priverondleidingen uitvoeren sinds het begin in 2013 hebben we de kans gehad meer dan 7.000 reizigers te ontmoeten. Wij hopen hen onze liefde voor het land goed hebben doorgegeven zodat ze het in hun omgeving delen...

TOKYo TRIP in cijfers

vanaf de oprichting

© 2023 TOKYO TRIP

info@nicolaswauters.com

Tel: (+81) 80-6817-9220

Tokyo - Setagaya

02.

Boek "Japan : Tussen Rust en tumult"

Tijdens de Coronacrisis, Nicolas Wauters heeft een eerste foto- en gidsboek over Japan ontworpen met als uitgeverij "Racine" (Belgïe). Daardoor kon Tokyo Trip het gebrek aan toeristen vervangen gedurende de crisis door Japan te hebben promoten. Het boek werd verkocht in de 32 winkels van connections.be maar ook in meer dan 350 boekhandels.

01.

Tokyo 2020 Olympische spelen

Sterk voor zijn kennis over de hoodstad, Tokyo trip heeft de erkenning gehad om deel te hebben genomen en geaccrediteerd te worden aan de Olympische Spelen en Paralympics van Tokyo 2020.

Tokyo Trip heeft de Belgische televisie zending gesteund doorheen de volledige Spelen zowel van binnen als voor kleine documentaire over Japan (Berg Fuji, Baseball museum, enz...)

03.

mederegisseur voor een documetaire over Japan

In 2017, Tokyo Trip woonde Maximilien Dauber, grote Belgische documentaire regisseur voor zijn laatste documentaire over Japan. De investering van Tokyo Trip, in de deelneming van japanse plekken en informaties, leide Nicolas Wauters tot mederegisseur van dit documetaire. Het filmpje zal binnenkort voorgesteld zijn (verplaatst omwille van de Coronacrisis) in België, Frankrijk en Switzerland. Nicolas Wauters zal het presenteren in deze landen.

Onze laatste projecten

05.

Talrijke pers publicatie

Met de accumulatie van zijn kennis over Japan deze laatste 10 jaren, Tokyo Trip heeft veel artikelen voor magazines gespecialiseerd in japan geschreven.

04.

Talrijke fotoprijzen

Naast zijn gidsactiviteit is Nicolas Wauters ook een professionele fotograaf. Doorheen de afgelopen 2 jaren werd hij genomeerd in meerdere Awards.

06.

2023 Start van onze trektochten

Altijd bereid naar voren te gaan en meer te kunnen delen over Japan, hebben we nieuwe tours ontworpen specifieker gericht op de japanse natuur. Daardoor kan iedereen interesse vinden in Japan.

  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok
  • Whatsapp
bottom of page